Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@09:04:55 GMT

چند کلمه حرف حساب هپکویی با رئیس جمهور

تاریخ انتشار: ۹ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۹۶۸۴۱۶

چند کلمه حرف حساب هپکویی با رئیس جمهور

ایسنا/مرکزی در طول عمر دولت دوازدهم یکی از اصلی‌ترین مشکلات مبتلابه استان مرکزی مسئله شرکت هپکو، این کشتی به گل نشسته بود که پس از کش‌وقوس های فراوان، اعتراض کارگران و پیگیری های شورای کار شرکت و مسئولان ارشد استان بالاخره موضوع سهامداری و بدهی های ۱۱۰۰ میلیاردی این شرکت ساماندهی شد.

خبر صاحب‌دار شدن هپکو و تهاتر بدهی هایش که منتشر شد، همه خوشحال بودند که بالاخره مشکلات هپکو حل شد و این شرکت می تواند به دوران طلایی و اوج خود در دهه ۷۰ تا اواسط دهه ۸۰ بازگردد، اما این سرخوشی زمان زیادی ادامه پیدا نکرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امروز نهم شهریور ۱۴۰۰ است، نیمی از سال که در واقع شعار حمایت از تولید داخلی، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها را یدک می کشد، گذشته، اما هپکو هنوز به معنای واقعی به چرخه تولید بازنگشته و یکی از دلایل این امر را می توان واردات دانست.

شرکت هپکو با تجهیزات و دستگاه های غول پیکر، سالن های مختلف ساخت، دانش فنی بالا و مهندسین خبره، توان ساخت انواع و اقسام ماشین آلات سنگین معدنی را دارد، اما سهمی از بازار ماشین آلات معدنی به این غول صنعتی نمی رسد.

هر روز در اخبار و گزارشات مختلف اظهار نظراتی را می‌بینیم و می شنویم که هر کدام می تواند زخمی جدید بر پیکر هپکو باشد.

اخیرا در یکی از وبسایت های خبری گزارشی منتشر شد و یکی از معدنکاران کشور به صراحت، توانمندی های این شرکت را زیر سوال برد و رسما اعلام کرد که هپکو توان و قدرت ساخت و تولید ماشین آلات معدنی را ندارد به همین دلیل باید دست به واردات زد تا بتوان ماشین آلات مورد نیاز معادن را تامین کرد.

سوال اینجاست که چرا هنوز بخش معدن و معدنکاران کشور نسبت به ظرفیت های داخلی اشراف کامل ندارند؟ مدیران این شرکت بارها و بارها درخصوص توانایی ساخت انواع ماشین آلات معدنی در هپکو صحبت کرده اند، حتی کارنامه تولیدی این شرکت گواهی بر این مدعاست و البته قانون منع واردات ماشین آلاتی که توان ساخت آن در هپکو وجود دارد نیز حاکی از آن است که این شرکت ظرفیت و توان ساخت ماشین آلات معدنی را دارد، اما چه می شود که چشم همه به واردات است؟

معدنکاران نسبت به هپکو تمایلی ندارند

ابوالفضل رنجبر یکی از پرسنل شرکت هپکو در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: جای تاسف است که معدنکاران ارز و پول این مملکت را به حساب شرکت های خارجی برای واردات ماشین آلات واریز می کنند، اما نگاهی به تولید داخل و شرکت هپکو که به صورت کامل توان ساخت این ماشین آلات را دارد، نمی کند.

وی با تاکید بر اینکه مدیران و کارگران شرکت هپکو بیش از یک سال است که فریاد می زنند که شرکت توان تولید دامپتراک و بیل های سنگین معادن را دارد، گفت: متاسفانه معدنکاران نسبت به این توانمندی استقبالی نشان نمی دهند و حتی حاضر نیستند پیش پرداختی به هپکو بدهند تا استارت تولید در این شرکت زده شود.

یکبار هپکو را امتحان کنید

رنجبر تصریح کرد: مسلما پا گرفتن تولید در این شرکت هشت ماه زمان می‌برد، اما حداقل حسن عقد قرارداد با هپکو به جای شرکت های خارجی این است که ارز از کشور خارج نمی شود و از طرفی تولید داخل قدرت می گیرد.

وی اظهار کرد: جای تعجب است که معدنکاران حاضرند درگیر مباحث واردات ماشین آلات باشند، اما حاضر نیستند که یکبار خرید از هپکو را امتحان کنند، هپکو توان تولید دارد و قطعا معدنکاران و واردکنندگان می دانند که اگر هپکو دامپتراک تولید کند، واردات این ماشین به کشور ممنوع می شود به همین دلیل به سمت هپکو نمی آیند.

رنجبر گفت: قبول نکردن توان و قدرت تولید انواع ماشین آلات معدنی در هپکو و انجام گفتگوهای رسانه ای در این خصوص، فقط به جهت تخریب این شرکت است. در حتی در جلسات مختلف با بهانه های مختلف توان شرکت را زیرسوال می‌برند، درحالی که این شرکت سابقه تولید دامپتراک در دهه ۸۰ را دارد، ما امروز مدعی هستیم که توان تولید دامپتراک با تناژ بالا را داریم و امیدواریم در راستای حمایت از تولید داخل، هپکو نیز در کنار بخش معدن فعال باشد.

به گزارش ایسنا؛ در طول شش ماه اخیر تلاش‌های زیادی برای برگشتن تولید به این شرکت به کار گرفته شده است، مدیران این شرکت لیستی از ماشین آلاتی که توان ساخت آن در هپکو وجود دارد تهیه کرده و درصدد عقد قراردادهای مختلف هستند، اما سایه سنگین مافیای واردات از سر هپکو کنار رفتنی نیست.

توانمندی هپکو اثبات شده است/شرکت مشاور خوبی در زمینه واردات است

یکی از مدیران شرکت هپکو در گفت و گو با ایسنا، با تاکید بر اینکه شرکت هپکو در طول سالیان اخیر توانمندی های خود را اثبات کرده است و اگر کسی این توانایی ها را نمی بیند خود را به خواب زده است، گفت: این شرکت تاکنون ۳۰۰ دستگاه دامپتراک تولید کرده و به معادن کشور تحویل داده است که عدد کمی نیست، از طرفی اگر دستگاهی توسط هپکو وارد کشور شده تمامی خدمات پشتیبانی و گارانتی را ارائه کرده است.

میقانی تصریح کرد: اگر هپکو توان ساخت ماشینی را ندارد که البته این موضوع را قبول ندارم چراکه شرکت توان ساخت انواع و اقسام ماشین الات سنگین را دارد، می تواند وارد کانال واردات ماشین آلات معدنی شود که حداقل در صورت خروج ارز از کشور، خدمات پشتیبانی و گارانتی ارائه کند و با یک سیستم فنی و علمی، ماشین آلاتی هماهنگ با سوخت کشور یا شرایط معادن وارد شود.

واردات ماشین آلات ناسازگار با شرایط کشور/فرافکنی نکنید

وی با بیان اینکه امروز شاهدیم که ماشین آلات معدنی که با سوخت کشور یا شرایط معادن سازگار نیستند وارد و بلااستفاده باقی می مانند، افزود: هپکو لیستی از ماشین آلاتی که توان ساخت آن را دارد به خانه معدن اعلام کرده است و قراردادهایی هم منعقد کرده است و در آینده ای نزدیک با خروج این تولیدات از شرکت، افرادی که به دنبال واردات هستند نسبت به توان تولید در شرکت مجاب می شوند.

این مدیر شرکت هپکو با بیان اینکه شرکت هپکو برای تولید انواع ماشین آلات معدنی ایجاد شد، گفت: اینکه امروز افرادی می گویند هپکو نمی تواند، در واقع نسبت به شرکت و سرمایه گذاری صورت گرفته در کشور کم لطفی می کنند، این شرکت حدود ۹۰ دستگاه دامپتراک ۱۰۰ تن را پس از تولید یا مونتاژ، در اختیار معادن کشور قرار داده است، انواع بیل و لودر سنگین ساخته است، در سوابق کاری هپکو، تولید لودر ۷ تن معدنی وجود دارد و این فرافکنی ها مربوط به مافیای واردات است که فقط به دنبال وارد کردن ماشین آلات معدنی هستند.

ماشین آلات دست دوم، رقیب هپکو/ظرفیت هپکو را بشناسید

وی تاکید کرد: هپکو این روزها در حال رقابت با ماشین آلات دست دوم معدنی است، طبق قانون، امکان واردات ماشین الات با عمر ۵ سال وجود دارد، اما در معادن کشور ماشین آلات دست دوم با عمر ۲۰ سال هم دیده می شود که قطعا راندمان معادن را کاهش داده اند و ظلمی است که به معادن صورت می گیرد.

میقانی در خصوص انتظارات هپکو از دولت جدید بیان کرد: آیت الله رییسی لطف بزرگی در موضوع سهامداری شرکت داستند، اما انتظار این است که ظرفیت هپکو به درستی شناخته شود، قطعا نظر شرکت این نیست که در بازه زمانی ساخت ماشین آلات، معادن کشور بخوابند، اما می توان به گونه ای عمل کرد که با برنامه زمانبندی شده، این شرکت سهم و ظرفیت خود از تولید را دریافت کند و برای تامین مابه التفاوت باقی مانده از نیاز معادن کشور با توجه به کمبود ظرفیت تولید در هپکو، با استفاده تخصص هپکو در انتخاب ماشین آلات، واردات انجام گیرد و به دلیل اینکه این شرکت خدمات پس از فروش گسترده ای دارد می تواند مشاور خوبی در امر واردات ماشین آلات متناسب با شرایط کشور باشد.

لزوم بررسی ورود ماشین آلات دست دوم به کشور

وی تاکید کرد: هپکو انتظار دارد که ورود ماشین آلات دست دوم توسط کارشناسان امر مورد بررسی قرار گیرد، این واردات به معادن کشور آسیب زده است و در واقع کشور به مردابی از ماشین آلات دست دوم تبدیل شده است که امکان بیرون آمدن از این مرداب نیز در شرایط موجود وجود ندارد.

به گزارش ایسنا، آیت الله رییسی پیش از این در کسوت رییس قوه قضاییه از هپکو حمایت کرد و امروز با نشستن بر مسند ریاست جمهوری، قطعا می تواند گشایشی برای هپکو و جلوگیری از واردات ماشین آلاتی که توان ساخت آن در هپکو وجود دارد، داشته باشد.

بالاخره یک جایی باید دست مافیای واردات برای به تولید نشستن صنایع کشور کوتاه شود و چه بهتر که این اقدام اثربخش از هپکو آغاز شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی شرکت هپکو اراک اراك واردات ماشین آلات دست دوم واردات ماشین آلات ماشین آلات معدنی معادن کشور توان تولید شرکت هپکو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۶۸۴۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهسازی خط آهن افغانستان بدون ماشین‌ آلات ایران ممکن نیست

تین نیوز

معاون فنی و زیربنایی راه آهن با اشاره به ارتباط ریلی بین ایران و افغانستان گفت: پیش بینی ما این است که بهسازی این خط به طور کامل انجام نشده زیرا باید ماشین آلات مکانیزه برای اصلاح نواقص این خط اعزام شود و بررسی ها نشان می دهد هیچ ماشین آلات ریلی از کشور خارج نشده است.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، سید مصطفی داودی با بیان اینکه خط آهن سنگان خواف شمتیغ روزنک توسط جمهوری اسلامی ایران و با هزینه ایران، برای کمک به توسعه کشور افغانستان احداث شد، افزود: از این پروژه حدود ۶۰ کیلومتر از شمتیغ تا روزنک در کشور افغانستان است که قرار بود تا هرات ادامه پیدا کند.

وی ادامه داد: در سال ۱۳۹۹ این پروژه با سرعت متوسط ۸۰ کیلومتر بر ساعت، توسط روسای جمهور دو کشور افتتاح شد و در سال ۱۴۰۰ با توجه به اتفاقات سیاسی کشور افغانستان، این خط در قسمت های مختلف از قبیل زیرساخت، ساختمان و ارتباطات به شدت آسیب دید و بیشتر دستگاه های ارتباطی این مجموعه نیز تخریب شد یا به سرقت رفت.

معاون فنی و زیربنایی راه آهن گفت: پس از استقرار حکومت جدید در افغانستان، در سال ۱۴۰۱ از ایران تقاضا شد که ارتباط ریلی بین دو کشور برقرار شود و در تقاضا اعلام شد نواقص احصاشده توسط تیم فنی قبلی راه آهن ایران، رفع شده است. در فروردین سال ۱۴۰۲ با توجه به حساسیت موضوع و بنا به دستور مدیرعامل راه آهن قرار شد بالاترین سطح فنی راه آهن ایران، از این محور بازدید کند که به همراه یک تیم فنی از این محور بازدید کردم.

داودی ادامه داد: در بازدید از این محور مشاهده شد که خط قبلی، فقط مقداری بزک شده و در واقع نواقصی رفع نشده است. در واقع به نظر می رسد اعلام رفع نواقص به دلیل عدم اطلاع فنی نیروهای افغانستان است. چون کشور افغانستان خط آهن زیادی ندارد، نیروی فنی نیز ندارد و افرادی که در راه آهن افغانستان کار می کنند اخیرا توسط راه آهن ایران آموزش دیده اند. در بازدید از این محور که همراه با مدیرعامل راه آهن افغانستان انجام شد نکات مهم و نواقص به وی اطلاع رسانی شد.

وی ادامه داد: این خط توسط شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور ایران احداث شده و آنها هم برای وضعیت فعلی خط پیشنهاد سرعت سیر ۳۰ کیلومتر بر ساعت (صرفا برای قطار عملیات از جمله حمل ریل و تراورس جهت آماده سازی خط) را داده بودند در حالی که در خطوط باری ما، در خط با کیفیت کمتر از ۶۰ کیلومتر بر ساعت امکان سیر تجاری وجود ندارد زیرا آسیب زیادی به لکوموتیو وارد می شود.

معاون فنی و زیربنایی راه آهن گفت: بازدید تیم فنی راه آهن از این خط آهن، تاییدکننده این موضوع بود که سرعت سیر در این محور حداکثر ۳۰ کیلومتر بر ساعت و برای قطار عملیات است. بحث ارتباطات نیز بررسی شد و متاسفانه دستگاه های ارتباطاتی مخصوص راه آهن وجود نداشت. در جلسات مدیرعامل راه آهن ایران با افغانستان، راه آهن ایران از منظر مساعدت، برای رفع نواقص اعلام آمادگی کرد که مورد استقبال طرف افغان قرار گرفت.

داودی ادامه داد: بعدها در جلسه ای که در دفتر وزیر و با حضور آقای کاظمی قمی برگزار شد، آقای کاظمی قمی برای انجام امور احداث و بهره برداری در افغانستان، شرکتی را معرفی کرد که به دلیل اینکه آن شرکت فاقد سابقه، تجربه و امکانات و ادوات ریلی بود، با مخالفت ما مواجه شد. زیرا کشور ما خط آهن برای طرف افغانستانی احداث کرده و اگر در حوزه بهره برداری نتوانیم خدمات خوب و صادقانه ای ارائه دهیم ذهنیت منفی در طرف افغان ایجاد شده و زحمات در حیطه ساخت نیز هدر می رود.

وی تصریح کرد: هر چند شرکت راه آهن مسئولیتی در این حیطه ندارد ولی چون شرکتی فاقد تجربه و امکانات و به نام کشور ایران، به این عرصه ورود کرده مخالفت خود را اعلام کردیم زیرا اگر سانحه ای در این خطوط اتفاق بیفتد به نام ایران تمام می شود. اخیراً شنیده ایم نواقص این خط رفع شده، اما تاکنون هیچ درخواست رسمی از راه آهن افغانستان برای بازدید از این خط، به راه آهن ایران داده نشده و اعلام نظر رسمی راه آهن ایران از این محور ریلی، منوط به بازدید از نقطه به نقطه این خط است.

معاون فنی و زیربنایی راه آهن گفت: پیش بینی ما این است که بهسازی این خط به طور کامل انجام نشده زیرا باید ماشین آلات مکانیزه برای اصلاح نواقص این خط اعزام شود و از آنجا که کشور افغانستان با هیچ کشوری اتصال ریلی ندارد، این ماشین آلات الزاما باید از خطوط ریلی ایران وارد افغانستان شود که بررسی ها نشان می دهد هیچ ماشین آلات ریلی از کشور خارج نشده است.

داودی افزود: گمان می رود بهسازی انجام شده در این محور، سطحی بوده زیرا در آن محور از ریل های UIC60 با تراورس بتنی استفاده شده و قابلیت بهسازی دستی در خطوط ریلی سنگین وجود ندارد. وقتی در حوزه ریلی کاری انجام می شود باید درست و اصولی باشد و آن خط آهن 100 درصد قابلیت بهره برداری داشته باشد. نمی شود چندین هزار میلیارد برای احداث آن محور هزینه شود و با یک اشتباه کوچک توسط مجموعه ای خارج از وزارت راه و شهرسازی، حیثیت ریلی کشور از بین برود.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • نظارت میدانی رئیس قوه قضائیه در بازدید از بندر شهید رجایی
  • یزد قطب تولید ماشین آلات نساجی می‌شود
  • هدف‌گذاری تبدیل یزد به قطب تولید ماشین‌آلات نساجی
  • بهبود وضعیت ساماندهی محموله‌ها و کالاها در بنادر و گمرکات استان هرمزگان
  • هر چه سریعتر نسبت به نواقص و ناهماهنگی های موجود در گمرک شهیدرجایی اقدام شود
  • رسیدگی رئیس قوه قضائیه به وضعیت ماشین آلات دپو شده در گمرک
  • نظارت میدانی رییس قوه قضاییه از روند کار بندر شهید رجایی
  • بهسازی خط آهن افغانستان بدون ماشین‌ آلات ایران ممکن نیست
  • خطر تحریم در واردات اتوبوس‌های جدید/ تولیدکنندگان داخلی توان رفع نیاز شهر‌های کشور به اتوبوس را ندارند
  • انواع دستگاه بسته بندی و ماشین آلات بسته بندی صنعتی