Web Analytics Made Easy - Statcounter

کم شدن سهمیه بنزین در کارت هوشمند سوخت و ادامه این رویه در هر بار سوخت‌گیری توسط افراد سبب شد تا مردم، جایگاهداران و سپس شرکت ملی نفت را مسئول کسر بنزین از کارت سوخت خود بدانند. بازتاب گلایه‌های مردمی در رسانه‌ها با انتشار اطلاعیه بنزینی شرکت نفت نه ‌تنها پایان نیافت که شبهات جدیدی را برای مردم به ‌وجود آورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 زهرا طوسی/

کم شدن سهمیه بنزین در کارت هوشمند سوخت و ادامه این رویه در هر بار سوخت‌گیری توسط افراد سبب شد تا مردم، جایگاهداران و سپس شرکت ملی نفت را مسئول کسر بنزین از کارت سوخت خود بدانند. بازتاب گلایه‌های مردمی در رسانه‌ها با انتشار اطلاعیه بنزینی شرکت نفت نه ‌تنها پایان نیافت که شبهات جدیدی را برای مردم به ‌وجود آورد.

از زمان اجرای طرح سهمیه‌بندی بنزین در آبان ماه که سوخت‌گیری با کارت سوخت اجباری شد، برخی از شهروندان متوجه شدند در هر بار سوخت‌گیری بین دو تا چهار لیتر از سهمیه بنزین آن‌ها کم شده است.

شرکت ملی نفت در پاسخ به علت غیب شدن چند لیتر بنزین در سوخت‌گیری‌ها به صاحبان کارت سوخت اعلام کرد: علت کسر شدن از سهمیه بنزین آن‌ها رعایت نکردن اصول و ترتیب سوخت‌گیری توسط آن افراد است و این اتفاق زمانی روی می‌دهد که افراد پیش از پایان روند سوخت‌گیری،‌ کارت را از کارتخوان خارج کنند، دراین صورت سامانه با شناسایی این تخلف، به صورت خودکار یک تا ۴ لیتر بنزین از کارت سوخت فرد کم می‌کند. بنزین کسر شده به ذخیره و حساب شرکت پالایش نفت بازمی‌گردد و به نوعی سهمیه مردم از بین می‌رود.

رونمایی از آداب و ترتیب سوخت‌گیری

پس از آن پیامی بین مردم دست به دست شد که نشان می‌داد روش سوخت‌گیری توسط شرکت ملی نفت آداب و ترتیبی دارد که این شرکت از جزئیات آن برای اطلاع عموم رونمایی نکرده است.

ظاهراً طراحی سامانه هوشمند سوخت برای جلوگیری از تخلف حاصل از بیرون کشیدن کارت حین سوخت‌گیری، بدین‌ شکل تنظیم شده که با وارد کردن کارت هوشمند سوخت در کارتخوان و مشخص شدن مقدار سهمیه، با آغاز سوخت‌گیری ابتدا 3.99 لیتر از سهمیه کسر می‌شود و سوخت‌گیری آغاز می‌شود. پس از پایان پیمانه نخست، 3.99 لیتر دیگر از سهمیه کم می‌شود و دوباره سوخت‌گیری ادامه می‌یابد و این فرایند به ‌صورت پیمانه پیمانه تا پایان سوخت‌گیری ادامه خواهد داشت.

حال اگر در حین سوخت‌گیری کارت از کارتخوان بیرون کشیده شود، مقداری که باقیمانده 3.99 لیتر است از سهمیه آن کارت کسر می‌شود، برای نمونه اگر فرد 2 لیتر سوخت‌گیری کرده است و کارت را بیرون بکشد، 1.99  لیتر بیشتر از سهمیه آن کارت کم می‌شود و اگر همان کارت، دوباره وارد همان کارتخوان شود، سهمیه‌ای که بیشتر از لیتراژ برداشت‌ شده از نازل کم شده است، به کارت برگردانده می‌شود».

جدای از اینکه شرکت ملی نفت مردم را از پیمانه‌هایی که این شرکت برای سوخت‌گیری در نظر گرفته مطلع نکرده بود، این مسئله در افکار عمومی  مطرح شد آیا مردم باید با ماشین حساب به پمپ‌بنزین رفته و مضربی از 3.99 لیتر را سوخت‌گیری کنند تا بنزین بیشتری از سهمیه آن‌ها کسر نشود؟

به گفته فاطمه‌کاهی، سخنگوی شرکت ملی پخش فراورده‌های نفتی حجم پیمانه تعریف ‌شده در سیستم سامانه هوشمند سوخت، صرفاً در راستای پیشگیری از تخلف حاصل از بیرون کشیدن کارت است و در صورت رعایت روش صحیح سوخت‌گیری نیازی به انجام محاسبات عددی نبوده و به هیچ‌وجه از سهمیه سوخت افراد کاسته نمی‌شود.

کسر بنزین در صورت خارج کردن کارت

در حقیقت کسر عدد از سهمیه بنزین در نمایشگر نازل‌های سوخت، به‌ موجب سوخت‌گیری کمتر از یک مضرب 3.99لیتری، به‌ معنای کسر واقعی از سهمیه بنزین نیست و در نوبت بعدی سوخت‌گیری میزان کسرشده، در میزان سهمیه بنزین نمایش‌ داده ‌شده و دوباره اضافه می‌شود . در واقع هیچ‌گاه به‌ صورت واقعی کسر نشده بوده و فقط در نمایشگر براساس مضربی از 3.99 لیتر، سهمیه‌ها کسر و نشان داده می‌شود .

اما در صورتی که پیش از قراردادن نازل بر سر جای خود و پیش از آنکه پیغام پرداخت با کیف پول و اتمام سوخت‌گیری مشاهده شود، کارت سوخت از دستگاه خارج شود، به ‌صورت واقعی بین 2 تا 5 لیتر از سهمیه بنزین کسر می‌شود و دیگر باز نخواهد گشت.

بدین‌ترتیب افراد ابتدا باید کارت سوخت شخصی را داخل کارتخوان قرار دهند، سپس رمـز چهاررقمی آن را وارد کنند، نازل را بردارند و سوخت‌گیری را آغاز کنند. ‌پس از پایان سوخت‌گیری نازل را به‌ درستی سر جای خود قرار دهند و پس از مشاهده پیام «کارت را بردارید» کارت سوخت شخصی خود را از کارتخوان خارج کنند .تأکید می‌شود در صورت خارج کردن زودهنگام کارت سوخت از کارتخوان جایگاه، سوخت‌گیری قطع می‌شود و لیتراژ یاد شده از سهمیه کسر می‌شود، بنابراین تنها به ‌اندازه لیتراژ سوخت‌گیری‌شده، هزینه محاسبه خواهد شد.

خوب است بدانید پیگیری میزان سهمیه از دست رفته از سوی مردم وجود ندارد، چرا که با خارج شدن کارت میزان دقیق سوخت‌گیری ثبت نشده و امکان پیگیری سهمیه از دست رفته وجود ندارد.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: کارت سوخت پمپ بنزین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۳۷۷۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معرفی سامانه درخواست اینترنتی کارت سوخت در روزهای آینده/ تسریع در صدور کارت‌های سوخت

مدیرعامل شرکت پژوهش و توسعه ناجی بنیاد تعاون فراجا اعلام کرد که به زودی سامانه‌ درخواست اینترنتی کارت سوخت معرفی می‌شود.

به گزارش ایسنا، مهدی سیدهاشمی در پاسخ به پرسشی در مورد اینترنتی شدن درخواست صدور کارت سوخت، گفت:‌ شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی از سال گذشته اعلام کرد که تصمیم دارد روند صدور درخواست کارت سوخت را اینترنتی کند و این یعنی چه مالکان خودروهای نوشماره و چه خودروهای دیگری که نیازمند کارت سوخت المثنی باشند، باید کارت سوخت خود را به صورت اینترنتی دریافت کنند.

مدیرعامل شرکت پژوهش و توسعه ناجی بنیاد تعاون فراجا خاطرنشان کرد: برای امنیت درخواست صدور کارت سوخت، تا زمانی که این اقدام در دفاتر پلیس +۱۰ انجام می‌شود مشکلی وجود ندارد، چراکه از اطلاعات کاربر کاملا محافظت می‌شود.

وی با بیان اینکه همکاری فراجا با شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی نخستین خدمت بین دستگاهی است، گفت: جلساتی با شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی برگزار کردیم و هماهنگی‌های لازم انجام شده و بررسی های لازم انجام شده است و به جمع بندی خوبی رسیدیم و در نهایت در چند روز آینده این سامانه آماده و معرفی می‌شود که درپی آن روند صدور کارت سوخت نیز تسریع می‌شود.

هاشمی ادامه داد: این سامانه تولید شده توسط شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی است و فراجا صرفا اطلاعات را با آنها تبادل می‌کند؛ یعنی هنگامی که فرد متقاضی در این سامانه درخواست خود  برای صدور کارت سوخت را ثبت می‌کند اطلاعاتش اخذ شده و برای پلیس ارسال می‌شود و پلیس این اطلاعات را بررسی  و صحت سنجی کرده و پس از آن تایید یا عدم تایید را به این سامانه اعلام می‌کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • فراجا: سامانه اینترنتی درخواست صدور کارت سوخت به زودی معرفی می شود
  • اظهار نظر یک نماینده؛ سهمیه بنزین در کارت ملی شارژ می‌شود؟
  • پلیس: در روز‌های آینده سامانه درخواست اینترنتی کارت سوخت معرفی می‌شود
  • ◄ رفع مسدودی ۶۰۰۰ کارت سوخت کامیون و اتوبوس
  • معرفی سامانه درخواست اینترنتی کارت سوخت در روز‌های آینده
  • فراجا: سامانه اینترنتی درخواست صدور کارت سوخت به زودی معرفی می‌شود
  • سامانه درخواست اینترنتی کارت سوخت معرفی می‌شود
  • سامانه درخواست اینترنتی کارت سوخت در روزهای آینده معرفی می‌شود
  • معرفی سامانه درخواست اینترنتی کارت سوخت در روزهای آینده/ تسریع در صدور کارت‌های سوخت
  • بررسی مزیت‌های راهبردی اصلاح سهمیه بندی بنزین؛ از خانوادگی شدن سفرها تا استفاده از وسایل نقلیه اشتراکی